Main menu
Bemutatkozás

Balog Richárd vagyok, testnevelő tanár, ETI vizsgával rendelkező természetgyógyász, akupresszőr terapeuta, csontkovács, életmód szaktanácsadó, hormonegyensúly tanácsadó.

Elsősorban mozgásszervi problémákkal foglalkozom. A Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Karán szereztem diplomát 2008-ban. Egyetemi tanulmányaim során ismerkedtem meg a yumeiho masszázzsal, ami nálunk nagyon hasonlít a hagyományos népi csontkovácsoláshoz. A yumeiho masszázs japánból származik, Magyarországon 1990-ben Saionji Masayuki mester terjesztette el. Szerencsésnek mondhatom magam, mert már fiatalon megtapasztaltam ennek jótékony hatásait. Hála Istennek semmi komoly problémám nem volt, ami indokolta volna a kezeléseket, csupán a kíváncsiság vezérelt. A kezelések közben észrevettem a szervezetemre ható pozitív hatásait, pl. lazább izomzat, jobb közérzet. Az egyetemi évek alatt folyamatosan jártam kezelésekre és már az elején éreztem, hogy nekem is ezzel a nagyszerű gyógyító eljárással kell foglalkoznom. Mindent megtettem annak érdekében, hogy elsajátítsam a csontkovácsolás minden rejtelmét. A véletleneknek hála, sikerült bevonzanom azokat az embereket az életembe, akik segíthettek céljaim elérésében. Köztük voltak orvosok, természetgyógyászok, és olyan nagyszerű emberek, barátok, akiknek nagyon sokat köszönhetek.

Egyetemi tanulmányaim második felében kezdtem el a természetgyógyászattal komolyabban foglalkozni, mivel éreztem, hogy az emberi test gyógyításával mélyebben is meg kell ismerkednem. Tanulmányaim Debrecenben és Budapesten párhuzamosan végeztem. Nagyon sok hasznát vettem a testnevelés szakon elsajátított anatómiai és élettani ismereteknek. A természetgyógyászatot 2007-ben Budapesten az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben végeztem, ahol akupresszúrábol szakvizsgáztam. A természetgyógyászati képesítéshez egészségügyi modul is társult és így azt gondolom megfelelő tudásra tettem szert az emberi test ismeretében.

2005-2007 között több gyógyító irányzattal, újabb masszázs technikákkal is megismerkedtem, és nagyon hamar rájöttem, hogy hatékonyabb a kezelés, amennyiben ezekkel a távol keleti fogásokkal kiegészítem az általam megismert eddigi gyógymódot. Kezdetben a családomat és barátaimat gyógyítottam. Nagyon gyorsan fejlődtem és egyre több emberen kezdem el segíteni. Mára teljesen kitölti az életem és nap, mint nap segítek valakin. Fiatal korom ellenére azt gondolom kellő tapasztalatra tettem szert. Azok az emberek, akik megtisztelnek bizalmukkal és felkeresnek, azt gondolom, pozitív élményekkel távoznak tőlem.

Amennyiben úgy gondolja Önnek is segíthetek, bizalommal keressen fel!