Main menu
A kezelés menete

Az első találkozáskor amennyiben készült bármilyen képalkotó eljárás (CT, MRI, Röntgen), kérem, hozza el magával. A kezelésre lehetőleg laza öltözetben érkezzen, vagy hozzon magával váltó ruhát, hogy a szűk ruházat ne akadályozza a mozgásban.

A testszimmetria visszaállítás időtartama: 30-40 perc a problémától és a kezelendő személy állapotától függően.

A kezelés minden esetben állapotfelméréssel kezdődik. Megvizsgálom a keresztcsont helyzetét, a test szimmetriáját, a gerincoszlop fiziológiás görbületeit. Az akupresszúrás pontok meghatározott érintésével feltérképezem az izmok állapotát, a mobilizációs tesztekkel megvizsgálom az ízületek mozgáskiterjedéseit. Meghatározom, melyek a test legproblémásabb területei.

A fogások meghatározott sorrendben történnek, hatásukra a szervezetben számos jótékony élettani hatás következik be. Javul a méregtelenítés, beindul a nyirokáramlás, a szervezet öngyógyító mechanizmusa. A kezeléssel, nem csak kimondottan egy adott problémát próbálok helyrehozni, hanem az egész test működését igyekszem harmóniába hozni.

Könnyed nyújtó mozdulatokkal hatok a merev izmokra, melyek következtében az ízületek visszamozdulnak az eredeti helyükre. Ez szinte majdnem minden esetben csak enyhe fájdalommal jár. Ugyanis ami merev annak meg kell nyúlni és ez sajnos némi fájdalmat idéz elő, de csak néhány pillanatig. Megfigyelhető, hogy egyre lazábbá válnak a fájdalmas területek, könnyebbé válik egész testünk.

A kezelés végére minden esetben visszaáll a keresztcsont szimmetriája, amennyiben anatómiai elváltozások nincsenek. Értve ez alatt, csípőficam, komolyabb ízületi degenerációk stb.

Pár órával később jelentkezhetnek olyan fájdalmak, melyeket eddig sosem érzett. Felszínre jönnek a nyugvó problémáink, felerősödhetnek aktuális panaszaink, izomlázunk lesz. Néhány nap elteltével fokozatosan csökkennek, majd teljesen megszűnnek panaszaink. Természetesen a gyógyulás intervalluma függ a probléma mélységétől és minőségétől.

Általában, kisebb elcsúszások, friss sérülések esetén elegendő lehet 1-3 kezelés, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor már a probléma annyira elhatalmasodott (10-20 éves idült problémák), hogy sokkal több kezelésre van szükség.

Az állapotfelmérés során megbeszéljük hány találkozásra van szükség.

Testszimmetria fenntartó torna

A kezelések során szinte minden esetben összeállítok egy testszimmetria fenntartó és tartást javító gyakorlatsort. Ugyanis nem elegendő visszaállítani a csontvázrendszert a normális állapotába, hanem át is kell programozni az izmokat, hogy az „új” helyükön tartsák a csontokat. Amennyiben a kedves vendég rendszeresen végzi otthon a feladatokat, ritka, hogy újból kialakuljanak tünetei. A testszimmetria fenntartó gyakorlatok minden esetben egyénre szabottak és az aktuális problémára koncentrálnak.

Gerincnyújtó pad

Gerincnyújtó pad

Garantáltan eredményes eszköz a hát-és derékfájdalmak kezelésére! Régóta használt módszer a gerincbántalmak kezelésére a lábnál történő föllógatás, amely természetes módon segíti a gerinccsigolyák rendeződését. Természetesen más gerincbántalmak is hatékonyan kezelhetők a gerincnyújtó padok használatával, és a bántalmak kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe van.

A kezelés részeként ingyen igénybe vehető, amennyiben kezelésen kívül szeretné igénybe venni, úgy 1000 Ft / alkalom.